Ons cursusaanbod

happyme & happyyou - info voor opvoeders

(voor het huidige aanbod, zie onderaan deze pagina)

Met happyme (9 t/m 11 jaar) of happyyou (12 t/m 14 jaar) volgt uw kind een cursus levensvaardigheden op een manier die bij zijn of haar beleving past.
De cursussen hebben een uniek karakter vanwege de combinatie van sociaal-emotionele en ervaringsgerichte oefeningen, gebaseerd op de liefde, woorden en richtlijnen van God. Spelenderwijs worden er bijbelse en mentaal gezonde waarheden uitgewerkt op diverse creatieve manieren. Hiermee investeren we in een gezonde en stevige basis waarop een kind verder bouwt.

De cursussen zijn uitstekend geschikt voor minder weerbare kinderen, maar zijn ook preventief en versterkend van aard. Daarom zijn ze geschikt voor eigenlijk alle kinderen. Met het woord 'happy' willen we laten zien dat het accent ligt op mogelijkheden en plezier, niet op moeilijkheden en moeten. Wel is het nodig dat het kind in staat is om in een groep van 6 tot 8 kinderen te functioneren en gedeelde aandacht te krijgen.

 

De rol van de ouders/opvoeders is erg belangrijk!

Om maximaal rendement uit de cursus te halen is het belangrijk dat ook de context van het kind wordt ingeschakeld. Om die reden is het volgen van de twee bijbehorende ouderbijeenkomsten een voorwaarde om mee te doen aan happyme en happyyou. Hierdoor krijgt u als ouders/opvoeders een beter beeld van wat er in de cursus wordt behandeld. Daarnaast krijgt u handreikingen over hoe u er zelf aan kunt bijdragen dat de inhoud eigen gemaakt wordt en toegepast blijft worden door uw kind.

 

Korte inhoud happyme & happyyou:

- identiteit & eigenwaarde
- omgaan met (moeilijke) gevoelens
- omgaan met jezelf en anderen
- gezonde weerbaarheid
- sociale en emotionele vaardigheden
- leugens & waarheid ontdekken
Oefenen en trainen:(jezelf) complimenten geven en ontvangen, zelfbeeld, omgaan met teleurstellingen, opkomen voor jezelf, overleggen, pesten, jezelf zijn en laten zien.

Vormen: rollenspel, bewegingsoefeningen, creatieve vormen, muziek, spel, drama

Bij happyyou zullen hiernaast ook de onderwerpen verlangens en gaven, eigenheid binnen de groep en seksualiteit de nodige aandacht krijgen.

 

Aantal bijeenkomsten

exclusief de (minimaal) 2 ouderbijeenkomsten:

Happyme 10 bijeenkomsten van 2 uur

Happyyou 12 bijeenkomsten van 2 uur

De cursussen zijn heel geschikt om in kerkelijke gemeentes of op scholen gegeven te worden. Daarnaast kunt u uw kind individueel aanmelden (particulier aanbod); wij kijken dan wanneer en waar er in uw omgeving een cursus gehouden wordt.

 

Kosten:

De kosten van de cursus zijn afhankelijk van de cursusopzet en de bekostiging daarvan. Wordt de cursus bijvoorbeeld door een kerkelijke gemeente aangeboden en door vrijwilligers gegeven, dan zullen de kosten over het algemeen vrij laag liggen. Wordt de cursus op particuliere basis gegeven, dan wordt het bedrag door de betreffende trainers bepaald, waarbij vanuit buroboaz een maximum van 275 euro per kind is gesteld.

 

Gevoelensspel:

Tijdens de cursussen werken we met het door onszelf ontwikkelde gevoelensspel.

Dit spel spelen kinderen graag!

Het geeft zowel volwassenen als kinderen de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek te komen over persoonlijke gevoelens en ervaringen.

Dit spel is ook los te koop en kunt u bij ons bestellen via info@buroboaz.nl.

Kosten: 19,95 euro excl. verzendkosten

 

Overzicht (particulier) cursusaanbod:

(u kunt zich aanmelden via info@buroboaz.nl en wij zorgen dat uw aanmelding bij de juiste trainers terecht komt. U kunt de trainers met website ook rechtstreeks benaderen)

 

happyme cursussen

* Dordrecht

* Ommen

* Groningen (o.a. VBG)

* Hasselt (Overijssel)

* Kampen

* Lisse

* Mijdrecht

* Wezep (en omgeving)

* Zuidhorn (Groningen)

* Zwolle

* Zwolle Zuid

 

happyyou cursussen

* Emmen

* Ommen

* Zuidhorn (Groningen)

* Zwolle Zuid